Wamp5 ile Localhost Kurulumu

W

wamp5_logoWamp5 sayesinde .php uzantılı dosyalarınızı çalıştırmak için bir sunucuya ihtiyacınız kalmayacak! Kişisel bilgisayarınızda dilediğiniz kadar alan kullanarak ve trafik sıkıntısı çekmeden çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

Wamp5; Apache, PHP5, MySQL , PHPmyadmin ve SQLite destekli servisi ile yapmanız gereken herşeyi sağlayacak bir programdır.Apache 1.3.31 , PHPmyadmin 2.11.2.1 ,SQLitemanager 1.2.0 , PHP5 desteklemektedir.Üstelik ücretsiz ve Türkçe dil kullanıma sahiptir.

Localhost kurmak için ihtiyacınız olanlar:
#Wamp5 Programı
#Windows İşletim Sistemine yüklü bir bilgisayar (2000 ve üzeri)

menu2Programı bu adreslerden indirebilirsiniz ( 12 ) İndirip standart kurulumu yaptıktan sonra program kendini başlat menüsünde saatin olduğu yere entegre eder.Siz başlangıçta otomatik açılmasını kapatana kadar bilgisayarınız her açıldığında localhost hazır olur.

Wamp5’i bilgisayarınıza kurduktan sonra dilini Türkçe yapmak için başlat menüsündeki simgesine sağ tıklayarak “language>turkish” adımlarını uygulayın.

Artık localhost; wordpress, vbulletin, mybb, joomla gibi her türlü hazır yada sizin tarafınızdan yazılmış script için kullanıma hazır durumda.Wamp5 bilgisayarınıza kurulduğunda “C:\wamp\www” klasörü otomatik olarak oluşturulur.Bu klasörün içerisine atacağınız her .php ve .html uzantılı dosyayı sunucudaymış gibi çalıştırabilirsiniz.İsterseniz “www” klasörünü masaüstüne kısayol ile bağlayarak işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

Localhosta attığınız dosyaları açmak için “http://localhost” yolunu izleyin.Karşınıza çıkan Wamp5 sayfasını “www” klasörü içindeki index.html dosyasını düzenleyerek değiştirebilirsiniz.Bu sayfada sol altta bulunan “Your projects” bölümünden klasörlere geçiş yapabilirsiniz.

veritabaniGelelim phpmyadmin ile database oluşturmaya.İlk resimdeki menüden phpmyadmin’e tıklayarak phpmyadmin servis sayfasını açın daha sonra karşınıza çıkan sayfada (soldaki resimden bakabilirsiniz)veritabanı adını yazarak veritabanı oluşturabilirsiniz.

Oluşturduğunuz veritabanı için kullanıcı adı:”root” olarak tanımlanır , şifre ise boştur.Şifre girmenize gerek yok.Bu ayarlara göre kuracağınız scriptin dosyalarını düzenlediğinizde script çalışır hale gelecektir.

Wamp5 programının EasyPHP ve diğer türevlerinden farkı kullanımın kolay ve hızlı olmasıdır.
Herhangi bir sorun ve isteğinizi buradan belirtebilirsiniz.

Teşekkürler.

5 Yorum

Oğulcan

Arşivler

Kategoriler