2012 Baskılı Hakkımda

2

Merhaba, bu yazı 2012’ten bilgiler içermektedir ve büyük kısmı geçerliliğini yitirmiştir. En güncel haline şuradan erişebilirsiniz.

GENEL’de mobil uygulama geliştiricisi olarak çalışıyorum, şirketin projelerine ait mobil uygulamalardan sorumluyum. Isparta’da (@sdü) bilgisayar mühendisliği okuyorum, son günlerim. Ve sonunda bitirdim, tüm detayları burada.

Kısaca, sakin ve güler yüzlü bir insanım. Her konuda eleştirel yaklaşıma değer veririm. Blogu kendimi geliştirmek ve bu gelişimi gözlemlemek için yazıyorum. (Sonuçlar: #1#2 – #3 – #4 – #5#6)

Fazlası: 
Sosyal ağlar aksini gösterse de, tüm vaktimi bilgisayar ve internet başında geçirmem. Sinema, tiyatro, tarih, su sporları, bilardo ve kitaplarım kalan vaktimi doldurur. Blogda ise çoğunlukla; izlediğim film ve dizileri, okuduğum kitapları, geliştirdiğim uygulamaları ve düşüncelerimi yazıyorum.

Amatör olarak fotoğraf çekiyorum, pek yakında (gerçekten pek yakında) bir fotoğraf makinası alıp amatörlükten kurtulurum. Henüz kimsenin okumadığı denemeler yazıyorum (yine de bir tanesi yayında), bir süredir bağlama çalıyorum. Yeni bir enstrüman öğrenme girişimlerim de var. Zamanı geldiğinde (yaşlılık veya emeklilik de diyebiliriz), bu uğraşlarla vakit geçirmeyi umut ediyorum.

Övünülecek bir kütüphane oluşturmak ömrüm  boyunca peşinden koşacağım nihai amacımdır. Biyografi, tarih ve psikoloji konulu kitaplara meraklıyım.

Öte yandan; Java, PHP ve Objective-C ile yazılım geliştiriyorum. Yii framework [1][2][3][4] ve CodeIgniter (nispeten küçük projelerde) kullanıyorum. Mobil platformda, ise Android [1][2] ve iOS[1] uygulamaları geliştiriyorum [1][2]. iOS konulu yazılar ve yarım kalmış diğer yazılar da yakında blogda olacak.

MySQL dışında Solr [1] kullanıyorum, NoSQL merakım da mevcut. Özgür yazılımın gücünü sonuna kadar kullanmaya ve desteklemeye çalışıyorum. Geliştirdiğim birkaç wordpress uygulaması ve kullanımda olan iki twitter uygulaması var [1], ayrıca bir süredir arka planda kalsa da geliştirirken keyif aldığım bir jQuery uygulaması mevcut [1]. Şu sıralar, uygulama ve projeleri sunacak bir giriş sayfası üzerinde çalışıyorum. Ayrıca github hesabım: github.com/ogulcan

Kısa kısa:
TwitterLinkedin ve Facebook, profillerim.
Tumblr hesabımı aktif kullanıyorum[1].
Paylaştığım ve beğendiğim yazıları Reader’da bulabilirsiniz.
Çektiğim ve beğendiğim fotoğraflar için Flickr ve WeHeartIt (Maalesef güncel değil).
Haftalık takip ettiğim diziler: Behzat Ç, Person of Interest, Game of Thrones, Revolution, FringeLost (bitti). (dizilerle ilgili yazılarım)

Son dönemde blogumda en çok okunan yazım: Ben Aslında Donanımcı Olacaktım ve 2012’den Kesitler.

Bu yazı az geldiyse iletişim sayfasından mesaj (e-posta) gönderebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler, bir gün görüşmek üzere.

Dip Not: Bu sayfa normal şartlarda ayda 1 kez güncellenir.

Arşivler

Kategoriler